fax room mail-envelope-closed phone facebook linkedin2 menu

Project Overview :

Designed by SJB, Clarion is a mixed-use development in the increasingly gentrified suburb of Alexandria. It is conceived as two separate six-storey buildings that share a common ground floor and are connected again on the fourth floor.

The ground floor acts as a recessed podium that accentuates the building’s two main volumes and features a retail space, street-level parking for 21 vehicles, lift lobbies and the building’s ancillary spaces. The connecting fourth floor ‘bridge’ accommodates communal facilities such as a gymnasium, pool, sauna and library/social room.

The upper levels are where the developer’s vision is mostly found. These levels accommodate 18 three-bedroom residences that are designed to look and feel like houses. This is achieved via features such as 3m-high ceilings, fireplaces and green vistas of internal courtyards and neighbouring trees. Natural timber, terrazzo and marble form the suite of finely detailed tactile and sensual finishes that further enhance these house-like features.

The exterior of the building is clad prominently with fluted precast concrete panels with cut-outs for windows and balconies. Ubiquitous soft landscaping and climbing plants that run the full height of voids spanning multiple floors, complete the development.

Architect:

SJB

Project Type :

Construction

Status :

Current